Mitt möte med mina idoler

Mitt möte med mina idoler

I helgen flög jag över till Finland för att fira Finska magiföreningen Taikapiiris 70-årsjubileum.

Blev inbjuden då jag sedan en tid är hedersmedlem i Taikapiiri.

Där träffade jag två av mina ungdomsidoler nämligen Jorma Airaksinen (Finn Aspen) från Finland och Tore Fredriksen (Toreno) från Norge.

Finn Aspen, jag och Toreno
Finn Aspen, jag och Toreno

När jag var tonåring hade jag spelat in dessa herrars akter på vår Betamax-videospelare och jag såg deras akter garanterat över 500 gånger var.
Varför jag såg upp till dem kan du se på dessa videoklipp från just de videobanden jag hade på 70-talet (därav kvaliteten).

Jag lägger in båda akterna och sedan min akt från den tiden och ni kan se var jag fick mina influenser ifrån. Givetvis från mina idoler.
De här videoklippen är ett sällsynt tidsdokument över en svunnen tid då en illusionist kunde resa runt hela världen med sin akt på 8 minuter.

 

 

Jag fick äran att ge en gåva till Taikapiiri och dess president Timo Kulmakko från Svensk Magisk Cirkel under festligheterna
Jag fick äran att ge en gåva till Taikapiiri och dess president Timo Kulmakko från Svensk Magisk Cirkel under festligheterna
Hur man klarar av nervositet innan man står på scen

Hur man klarar av nervositet innan man står på scen

I Trolleripodden, som just kommit ut, berättar jag om när jag för första gången klev upp på scenen.
Berättar även om vad jag tycker är viktigt att göra för att vara förberedd och hantera nervositet innan en föreställning/föredrag.

trolleripodden

Kontentan är också att du inte ska vara rädd att misslyckas på scen. Läs dessa kloka ord så förstår du varför.

jeffdunham_2014-okt-04

 

Valrörelsens humoristiska sanningssägare

Valrörelsens humoristiska sanningssägare

Politiska sanningar och illusioner med glimten i ögat för valrörelsen 2014

John Houdis Mäktiga Mask placeras på valfri politisk medarbetare och via buktaleri uttalar sig hen om det egna partiet eller annat parti i olika aktuella valfrågor. Alltid med humor och glimten i ögat utan att gå över gränsen med satiren och humorn.

Manuset utgår från John Houdis succéakt med Mäktiga Masken som du sett på Allsång På Skansen eller Sommarkrysset på TV. I showen ställs några frågor som John tillsammans med politiskt sakkunnig i partiet tar fram, antingen om det egna partiet eller – med glimten i ögat – andra partiers valfrågor.

Det hela går ut på att roa och få valarbetare, politiker och andra politiskt intresserade att skratta under århundradets viktigaste valrörelse i Sverige.

Förutom Mäktiga Masken kan John Houdi även illustrera med humor och magi hur han blir finansministerns dröm genom att trolla fram pengar till statskassan, förflytta politiska propositioner osynligt, förändra statistiken visuellt, visa hur man tänker utanför boxen och liknande underhållande specialdesignade magiinslag.