Wally Boag

Fick på Twitter höra via Penn Jillette och Steve Martin att Wally Boag dog i dag 90 år gammal.
Hade ingen aning om vem det var så jag begav mig ut på YouTube och hittade ett par klipp som gjorde att jag förstod varför Penn och Steve hyllade honom.
Vilken komiker, vilken timing.
Så sorgligt att man missat denne man när han levde men tack vare YouTube kommer han (förhoppningsvis) bli odödlig.
Tänk om vi hade videomaterial på YouTube med våra gamla komiker?

Skeptikerpodden avsnitt 51 – Återuppståndelsen

Efter påskens festande, vilande och frånvaro från gör vi en Jesus och återuppstår. Väntan är över, tillbaka till verkligheten!

Vi får höra om ett nytt intressant samtal som John haft med Amegastavförsäljaren som vi lärde känna i avsnitt 49.

I Morgonpasset Helg kunde man häromsistens höra Per Trollsveden spå med sina tarotkort. Här får vi än en gång prov på olika former av cold reading och Barnum-uttalanden.

Vi diskuterar och reder ut frågetecken kring nya regleringar av homeopatika och örtmedicin som har lett till protestlistor och arga upprop nätet runt, då anhängare av dessa behandlingsmetoder verkar ha missuppfattat syftet med regleringen. Se även Nya direktiv gällande homeopatika och örtmediciner hos Orsakverkan.

Den mytomspunna gurun och mystikern Sai Baba har dött. Han påstods besitta mirakelförmågor och andra magiska egenskaper.

En spåkvinna har dömts till fängelse i två år och sex månader för bland annat grovt bedrägeri.

Intervjun med Rasmus Åkerblom fortsätter. Han har bland annat gjort programmet Fullmåne och YouTube-klippet ”Lär dig bli en kvacksalvare”, och nu också programmet Väsen på SVT.

John lär oss som vanligt om Skrock och Svart Magi och Anders har byggt upp frustrationen under ledigheten för ett Veckans Utbrott. Det leder oss till Derren Browns program Miracles for sale. Brown låter en dykinstruktör läras upp i den ”ädla” konsten att bli en så kallad faith healer, som sedan åker till USA och ”healar” folk. Ett mycket avslöjande och sevärt program.

Mannen bakom vår vinjettlåt besöker Sverige! Se Baba Brinkman på Big Ben i Stockholm den 19:e maj. Dagen efter kan man gå på Skeptikerpub i Örebro.

Ni glömmer väl inte tävlingen från avsnitt 50? Två exemplar av Skeptikerskolan finnes i prispotten!

I annan media: John gästade Fredrik Federley i dennes program Federley i mitten på Radio 1 den 19:e april.

För att lyssna går du bara till skeptikerpodden.se och lyssnar online eller laddar ner avsnittet som MP3. Du kan även prenumerera via iTunes.

Rustikt I Varberg

I går var jag i Varberg och gjorde en föreställning för Rusta, som hade konferens.

Flög ner mitt på dagen och hann med soundcheck tidigt så det var bara att softa på rummet tills det var dags.

En ganska ung publik som, vad jag förstod, inte riktigt kände varandra helt vilket gör att det blir lite ”softare” respons. Tog i alla fall upp en av cheferna i slutet och då kom skrattet i gång, även om chefen tyckte att hans ”kreativa humor” tillförde showen något. Oberäkneligt och jag vill ju nte att någon ska göra bort sig på scen. Vi ska skratta tillsammans, är tanken.
Blev en kul men svettig show (enormt varmt i den vackra spegelsalen).

Sitter nu dagen efter på Landvetter och väntar på mitt plan hem. Förundras över hur mannen framför mig kan ta in stora glasflaskor med brandfarligt innehåll genom säkerhetskontrollen, då mitt skärp viss kan anses vara farligt?
Ja, visst ja; mannen hade taxfreesprit som låg i ”förseglade plastpåsar”. Och då det handlar om business så är det ok att ta in glasflaskor som kan krossas och användas att skära med eller vätska som är högst brandfarligt. Berätta inte detta för terroristerna. Jag tror inte det känner till detta.

Ett spel för galleriet är det i stora mått anser jag…

Magin med placebo

Eric Mead är en av världens bästa magiker. Man kan se honom i Aspen, Colorado, där han uppträder  med sin close-up.

Han är också en skeptiker och visar här ett magin med placebo på ett, ska vi säga, blodigt sätt. Inspelningen kommer från TED.
Tro mig; Det ÄR blodigt men det är 100% fejk. Jag har gjort detta tricket förut själv och det ser verkligen realistiskt ut…

Men om du inte klarar av att se lite scenblod så ska du inte se klippet.

Danny Gans

Får via Twitter reda på att imitatören Danny Gans dog i går i sin sömn i sitt hem i Las Vegas.

Endast 52 år gammal.

Försökte se hans show flera gånger i Las Vegas men alltid missat honom. Skulle se honom sist jag var i Vegas men då ställde han in showen just innan.

Vad som var unikt med Gans var inte bara att han var en hyfsad imitatör utan att han var den första artist som valde Vegas för att kunna vara med sin familj mer och som ställde krav på kasinot. Han gjorde bara en show per kväll i en stad där akter som hans gjorde minst två eller tre shower per kväll. Dessutom var han ”dark” (ledig) tre – fyra dagar i veckan.

Allt för att inte slita ut sig och få vara mer med familjen.

Han hade nyligen startat sin nya show på Steve Wynns Encore i Las Vegas efter succé i många år på Mirage.

52 år gammal…. Där ser man hur viktigt det är att leva nu.

Nu har jag vunnit igen!

Jag har spamfilter både på mailservern och lokalt. Trots detta har jag senaste tiden lusats ner i min mailbox av sådanan här mail:

Yahoo! Co-Operation
London
United Kingdom


We happily announce That the draw (#568) of Yahoo Online Lottery Raffle Draw. Your e-mail address attached to ticket number: 883734657492-5319 which subsequently won you the Yahoo Financial Promotions cash Prize.

You have therefore been approved to claim a total sum of £1,000,000(One Million Great Britain Pounds Sterling) in cash credited to file KTU/9023118308/03.

To file for your claim, please contact our Claims Agent:Yahoo Claims Dept.

Email: bullshit@live.com


VERIFICATION FORM.(Fill and send to the Claims agent).

1.FULL NAME:
2.FULL ADDRESS:
3.SEX:
4.AGE:
5.OCCUPATION:
6.TEL:
7.COUNTRY:

Congratulations from me and members of Yahoo Corporation

Mrs Tichina Britlin

Yahoo Official

Det är alltså den nya given för att lura folk på pengar… Och det måste fungera eftersom det finns så många som skickar ut sådana här spam.

Om folk bara kunde lära sig att om det låter för bra för att vara sant så är det förmodligen det (gäller även horoskop och sierskor).

Fast man vet ju aldrig. I mitt horoskop i Expressen i dag stod det att pengar var på väg in så kanske jag skulle…  ;-)