På en ö i Oslofjorden

 

Jobbade tidigare i kväll för Statoil på en ö i Oslo-fjorden.

Eventföretaget Playroom var arrangör och vet hur man ska ta hand om artister:
Flyg från Arlanda 13:30 och upphämtad på Gardemoen av en chaufför som körde mig till SAS Radisson i centrala Oslo.

 

 

Checkar in på ett businessrum och hinner gå igenom lite inför kvällen.
Chaufören hämtade upp mig 16:20 för transport. På väg till hamnen ser jag grafitti som talar för sig själv.

 

 

Väl i hamnen vid Akkers-hus där jag skulle gå ombord på en båt… Men det visade sig att vi var på fel kaj och missade båtens avfärd 16:45. Efter det hade vi en timme på oss att hitta rätt hamn för att ta nästa båt ut till ön där eventet skulle ske. 
Åkte då ut med oljefatsmusikerna från Sverige (snacka om stor packning där) och sambagruppen från Norge. 

Gick direkt till tältet och gjorde soundcheck och genomgång med ljus och ljud som var i högsta grad professionell.

Satte mig sedan i tältet bredvid som fungerade som greenroom för oss artister. Sambagänget började direkt att svälja en massa öl och ett par flaskor vin (de var bara två killar och två tjejer) så de var glada när de tillsammans med oljefatsorkestern dansade runt bland Statoil-cheferna.
Jag höll mig till Cola light och mineralvatten som vanligt.

 I början på middagen hade de hittat på en bra ploj: Chefen klädde ut sig i en gorilladräkt (satte inte på sig masken så att alla såg att det var han) och gick in till tältet och snackade. I slutet satte han på sig gorillamasken och började göra lite konster. När han hoppade ut utanför tältet stod en ung norrman i en identisk gorilladräkt och hoppade in i stället. Den här killen går dansutbildning i Oslo så ni kan förstå vad han kunde göra för dansuppvisning och alla (nåja) trodde att det var högsta chefen som gjorde det.

 


Jag och gorilladansaren. Jag vill också ha en gorilladräkt!

 

Kul som attan!

Min tur i slutet av varmrätten. Skulle köra 25 minuter på engelska. 
Drog några ad-libs och impoviserade en aning så jag körde över 7 minuter vilket innebar att jag efter showen fick producenten på mig. Han gillade showen men han tyckte det var fel av mig att köra över så mycket. Lite skillnad från Sverige där man får pluspoäng om man kör längre än vad som sagts, men jag gillar deras professionella inställning.

Snabbt ombyte och jag och ”gorillamannen” hoppade på en taxibåt som i full fart tog oss in till Oslo igen där nästa limousine väntade på att köra mig till hotellet igen.

 

 

Blir hämtad 07:00 av samma limousineföretag för transport till Gardemoen. 
Planet går hem till Sverige 09:05.

I morgon gör jag sista showen innan vi åker på kryssningen i Norge. Ska bli skönt att vara med familjen och samtidigt jobba.