Star Wars – The Exhibition

Dagen efter kändisgolfmiddagen begav jag och min familj oss till Star Wars – The Exhibition som just nu visas i Örnsköldsvik.

 

Denise och Michelle utanför utställningen

Denise och Michelle utanför utställningen

 Detta är ju en barndomsdröm att se kläder, prylar, modeller och ritningar från filmerna. Jag är ju en Star Wars-fan och älskar filmerna (i alla fall de första tre som började med ”A New Hope”).
Hade den här utställningen existerat när jag var 12 år gammal hade jag nog gjort i brallan av upphetsning bara av att stå vid ingången. 

Utställningen är snygg. De flesta saker man vill se fins med. Enda som saknades var föremål, vapen och kostymer av  Chewbacca, Hans Solo, Luke Skywalker och skepp som Millenium Falcon och lite till, men utställningen är helt klart sevärd.

Jag, Denise och Yoda

Man kunde göra en film där man var med i en sekvens i Star Wars och ta bilder med stormtroopers för en spottstyver mot vad det skulle kostat på andra utställningar. Dessutom höll shopen bra priser.

Det enda astronomiska var priset på maten i restaurangen. 150:- får man t ex betala för två små köttbitar, lite sallad, lite pommes. Serverat på en papptallrik. Ibland kanske Darth Vader borde styra i universum…

En åsikt på “Star Wars – The Exhibition

  • 09 augusti 2008 kl 16:38
    Permalink

    När detta var i Washington Dc, var jag på plats med min farbror! Då var det 1997, innan de nya filmer var aktuellt. Kul att utställningen är här i Sverige, men det är synd att det är sååå långt ditt! Jag är också en stor fan av dessa filmer. Håller med om att de ”forsta” 3 filmer håller in bättre mes storyn än de andra nya filmer. Men Jag hhar alla filmer, i alla fall.

    Jag ser fram emot den nya tecknade film som kommer att har premier om en vecka här i Sverige!

Kommentarer är stängd.