MySpace – vad är grejen?

MySpace verkar ju vara en stor grej. Många artister eller författare man vill veta mer om har en MySpacesida. För att komma in på dessa sidor måste man ha… ett MySpacekonto och en egen sida.

Jag skaffade http://www.myspace.com/johnhoudi för ett tag sedan men har inte förstått vitsen.
Vad är idén med att ha en sida och sedan ”addar” en massa folk mig på sina sidor och de vill bli ”addade” av mig med. Jag t om skriver att jag inte ”addar” någon som jag inte vet vem det är. Trots det får jag massor av ”vänner” som vill att jag ska ”adda” dem så att de kan ”adda” mig…

Och sen; Vad är chansen egentligen att Penn & Teller eller Derren Brown eller någon annan superstjärna har sin sida där och sitter och skriver själv? En del har två sidor eller fler med olika innehåll. Vem gör vad? Kan vem som helst göra en sida och kalla sig för Drottning Silvia till exempel.

Fattar ingenting…

Förutom detta är alla sidor – utan undantag –  skitfula och väldigt tragiska (min inkluderat). Det är som att åka tillbaka till 1997 med en tidsmaskin när det gäller layouter på sidorna.
Det är segt och trassligt och stjäl tid och är ogenomtänkt.
Hur kan man t ex ha valet på religion att man är ”ateist” och sedan kräver de att man ska skriva vilket stjärntecken man är? Om någon är ateist tror denne knappast på några stjärntecken heller.

Och varför ska varenda tjej på bilder sitta med plutande läppar och en del killar se ut som om de var på en charterresa och varför ska det spelas någon musik när man kommer in på de flestas sidor…. Please!

Nä, lägg ner eller öppna upp MySpace så att man kan besöka vissa artisters sidor utan att vara medlem.

7 åsikt på “MySpace – vad är grejen?

 • 01 september 2007 kl 12:08
  Permalink

  Släpp greppet om det förflutna. Nu är det Facebook som gäller!

 • 02 september 2007 kl 21:14
  Permalink

  Hallå

  En bra grej med myspace är att man kan sprida musik lätt om man vill att folk ska lyssna på det, man kan hitta många nya vänner i sin egen krets, jag har bla lärt känna massor av komiker över myspace som jag senare träffade på ”IRL”, tex Kristoffer Appelquist och ovanstående kommenterare.

  Själva iden med myspace är väll att man lätt ska kunna göra en sida som presenterare en själv för andra, kanske man kan lägga upp musik som man själv lyssnar på eller videos som man gillar eller t.om gjort själv.
  Jo visst är det fult, och visst finns det många ”fjortisar”, men samtidigt finns det nog en del även för dig ;). Själv har jag fått flera klubb-jobb och nya vänner genom det.

  /DanielR

 • 03 september 2007 kl 8:33
  Permalink

  Fredrik:
  Hört talas om Facebook men har inte orkat engagera mig.

  Daniel:
  Jag förstår grundkonceptet men jag är lite osäker när man kan ”lyfta” en anna person och utge sig för att vara den personen.

 • 03 september 2007 kl 13:43
  Permalink

  Förresten; Tittade in på Facebook för att nå en sida som en kompis hade. Klart som korvspad man måste vara ”inloggad” och ”medlem” i slkräpet för att kunna se sidan.
  Nä, det blir inget Facebook för mig…

 • 10 september 2007 kl 22:52
  Permalink

  Nähä, men kan vi inte bli kompisar på myspace så minskar chanserna att du får träffa mig i verkligheten. :)/Kristoffer

 • 11 september 2007 kl 8:53
  Permalink

  Ja, jäklar Kristoffer… Det tänkte jag ju inte på. Kanske ska fortsätta med MySpace då… ;-)

 • 12 september 2007 kl 18:07
  Permalink

  Jag håller med, MySpace är kasst och jobbigt, bara en massa plotter. Varför inte lägga tiden på att göra sin egen hemsida snyggare än att hålla på med dem fula sidorna på MySpace ;)

  Jag orkar heller inte Facebook, msn räcker.

  /Alex

Kommentarer är stängd.