8 åsikt på “Dive of death

 • 22 september 2008 kl 8:27
  Permalink

  Är han bra eller är han bara…? Ja vad är han egentligen…?

 • 22 september 2008 kl 9:20
  Permalink

  Han är i grund och botten en trollkarl. En trollkarl som aldrig gjort en liveshow. Han är egentligen en produkt typ ”The Monkees” men ingen kan ta ifrån honom att den första tv-special han gjorde ”David Blaine – Street magic” är en av de bästa magiska tv-program som gjorts.

  Man kan jämföra som om Lidingö hockey fick de fem bästa coacherna och de fem bästa tränarna från NHL. Folket som omgett David Blaine och knappt syns i bakgrunden är verkligen tunga namn inom branschen.

  Han (eller hans team) var så smarta att de ”upptäckte” streetmagic och gjorde den så populär som den är bland kids. Att det sedan ”by the way” uppstod en massa trick som man kunde köpa och därigenom starta en industri.

  På senare år har man förstått att om någon ska bli superstjärna kan man inte bara göra korttrick utan man gör spektakulära stunts, som denna, för att få medial uppmärksamhet.

 • 22 september 2008 kl 9:23
  Permalink

  Fel lag annars OK… Nej allvarligt. Tack för infon och jo jag gilalr verkligen vad han gör… Muggen med kaffe som blir stålar… Wow… Jag vill ha en sån mugg, många…

 • 22 september 2008 kl 9:25
  Permalink

  Direkt då en följdfråga… VET man som ”trollis” hur andra gör eller listar man ut det?

  Visst man kan köpa trick osv, men kan man lista ut tex kaffemuggen ovan…

 • 22 september 2008 kl 9:31
  Permalink

  Det är ju så att när man studerar trolleri som konstart lär man sig vissa principer på hur trick fungerar. Det är ju också dessa principer som de flesta medium använder för att ”framkalla andar” samt visa sina övernaturliga krafter.
  Det är väl ofta av den orsaken så många illusionister blir skeptiker.

  Visst finns en del trick att köpa. I David Blaines fall har det blivit en industri.
  Precis som Robert Wells köper ett piano så kan man köpa ett trick men det gäller att kunna traktera sitt ”instrument” och få det underhållande.
  Alla kan köpa en hockeyklubba men få har den talang och speluppfattning som Peter Forsberg har.

  Tricket med kaffemuggen är väldigt simpel i sin funktion, designad för att göras på tv, men är effektiv när den framförs på rätt sätt

 • 22 september 2008 kl 11:46
  Permalink

  Ahhh…Och hur gööör man…?

  Vissa trick funderar man över och andra sliter man sitt hår för att ”fatta”. Men inte blir det bättre… Då är hockey mycket enklare…

 • 22 september 2008 kl 14:09
  Permalink

  Ta inte reda på det. De är bättre när man inte vet. Precis som en film är bättre om man inte vet hur slutet blir.

Kommentarer är stängd.