Blaine nere… Bildlikt talat

Vet inte riktigt vad som hände med David Blaine och hans upp-och-ner-stunt i New York.

Rapporter har inkommit från olika magisiter i USA och de är så olika så jag klurar inte ut hur det blev. Det mesta handlar om att han ”fuskat” eftersom han tagit pauser för läkarkontroller och för att tömma blåsan.

Att han lyckades med det omöjliga denna gång också – att få internationell media intresserad – förvånade ingen. På något sätt fascinerar hans stunt media och han får uppmärksamhet för dem.

Denna gång hade han lite otur eftersom George Bush gick ut och talade till nationen när den spännande upplösningen skulle ske.
Grejen var ju att detta skulle avsluta hans tv-special med en massa trolleritrick a la Blaine. Hans kulfångst skulle visst vara riktigt bra.
Läser man på  New York Magic Project låter upplösningen lite…. konstig.

11:00 PM
After 60 hours David is finally turned upright in his harness. He gets checked out by his doctors and gets the OK for the final event. We’re so happy he was able to complete this effort without any major problems. He’s now out of his harness, and about to begin the Dive of Death!

11:10 PM 
The crowd looks on anxiously as David stands 44 feet in the air, about to jump down. David jumps. . .and stops inches short of hitting the platform below. He hovers for a moment, then begins to rise slowly. He reaches his previous height and then continues to float out of the cube and starts drifting away into the night. Response from the audience is mixed to say the least. Some cheer, some boo, some laugh, and some say ”huh?” I personally found it very entertaining, and it certainly lives up to the promise of being something that we’ll ”talk about for quite awhile afterwards.”

Nåja. Han är nere och han ”överlevde” och han fick reklam och tricken han gjorde i programmet finns väl till salu redan i dag eftersom Blaine är ”big business” och varenda snorunge som trollar vill vara en ”mini-Blaine”.