Labero på Börsen

Tiden går så fort.
Labero har varit på mig flera gånger och velat att jag ska komma ner till Börsen och se hans show.
Man tänker ju att det finns alltid tid… Tills man upptäcker att det är bara en månad kvar och alla onsdag till lördag framöver är uppbokat.

Blev ett snabbeslut i fredags att åka ner till Börsen och se showen. Min fru, Nette, kunde inte så jag åkte med min dotter Michelle i stället.
Kul!
Labbe hade fixat bra plats för oss och bjöd på middagen. Kanon!

Showen då? Ja, jag brukar säga att jag är nog den trollkarl som sett Laberos shower flest gånger. Redan när vi var små professionella trollisar och höll på med diverse företagsgig på 80-talet så möttes vi alltid vid varandras shower och jag tror att just denna show, Invited to Labero, har jag sett fyra eller fem gånger i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Det är nämligen ganska kul att se showen från mina ögon. Jag tittar inte alls på de saker som publiken tittar på och jag vet att Labbe, precis som jag, vill få rätt feedback efteråt.
En show tweakas och tweakas om och om igen och blir faktiskt aldrig klar.
Tycker att detta är den bästa versionen av showen Labbe gjort och att han lyft bland annat duvnumret till en högre klass än tidigare.

Mitt i showen hade vi lyckats välta en flaska vatten som ramlade ner på stengolvet och gick i tusen bitar. Jag försöker snyggt med foten skrapa ihop glasbitarna så att ingen ska halka på dem och då gör Labero en presentation av mig i publiken.
Grejen är när man presenterar någon kändis, vän eller celebritet i publiken att strålkastarna vänds mot den personen och sedan ska denne ställa sig upp och rotera ett varv och vinka till publiken och sedan ge en tumme upp eller en slängkyss till artisten på scen.
Strålkastarna slår in på mig och jag sitter där och skrapar glassplitter med foten. Försöker resa mig upp men upptäcker att vi kört in bordet så långt in att jag inte tar mig upp och dessutom halkar jag till på en blöt glasbit på golvet så jag lutar mig som fram och fattar att detta kommer inte gå. Jag ger tummen upp mot Labbe och strålkastarna försvinner från mig.
Ska vi gissa att det hela såg enormt löjligt ut från min sida?
You bet!

mich_labbe

Michelle och Labero bakom scen på Hamburger Börs

Nåväl, efter lite mingel bakom scen med Labbe åkte jag och Michelle hem igen i natten.

När Michelle somnat i bilen ringde Labbe upp mig och vi snackade lite. Sa till honom att jag kände mig ordentligt glad i kväll. Glad att Labbe ger magin så förbaskat bra reklam att det är fullproppat med folk till hans shower. Han har verkligen visat att man inte behöver ha enbart sång och musik för att folk ska gå man ur huse för att se en show. Laberos shower är typexemplet på att skådenummer alltid kommer att finnas i gemene mans hjärtan.

Gå och se showen. Ja, gå och se alla shower där skådenummer finns med skulle jag vilja uppmana alla till.

2 åsikt på “Labero på Börsen

 • 23 mars 2009 kl 17:24
  Permalink

  Would love to see the show, but it’s expensive for my budget! But I’m glad to know he’s done a good job. Went to see it last year. I don’t know if he’s done any new tricks, either.

  He did a great job with his show at Dalhalla, too. It was fun to be a part of one of his illusions, too. Wrote about it for the magicians magazine. Joe Labero was also the first Swedish magician I got to know, since I have been to Sweden. He has a good combination of humor and performance style, which appeals to a wide audience.

  Would love to see him perform, again.

 • 23 mars 2009 kl 17:31
  Permalink

  Oops.. Correction:

  I went to see Joe Labero’s show two years ago. I went to see it the weekend before his visit here at Dalhalla in April 2007, to prepare for his show. I waas writing to him that Monday when I heard from someome that he’d been at Bosse’s for a cup of coffee… here in Rättvik!

  Oh well, hopefully I’ll have a nother chance to see his show. But, I’m looking forward to seeing Jeff Dunham in a fewe weeks… everything’a all set, by the way! ;-)

Kommentarer är stängd.