Dubbelmoral

När nya regeringen skulle bildas gick drevet något kopiöst över obetalda tv-licenser.
Här skulle det slaktas stadsråd och störa regeringsbildandet så mycket som möjligt.

Tycker det är mindre drev nu när det handlar om vänsterfolk som goofat (igen).
Att personer som Wanja har mage att sitta kvar…?
Snacka om dubbelmoral.

Politik är bra konstigt ibland. Det är som försäkringar: Försäkringar är bra att ha. Tills det händer något.

Ligger mycket i vad som sägs i detta klippet med min vän Lasse Nielsen (som är en lysande komiker).
Kolla 40 sekunder in i klippet.

4 åsikt på “Dubbelmoral

 • 28 mars 2009 kl 14:59
  Permalink

  Älskar ”dead pan”-humor. :)

  Men ja, det är väl så att dreven ser olika ut från olika sidor, se bara på USA. Själv håller jag mig på en lite mer bland-politisk bana, tar jag tester i ämnet så brukar jag hamna över hela kartan. Har väldigt svårt för tänket med att en specifik satt väg alltid skulle vara den rätta och bästa lösningen på precis alla problem.

 • 28 mars 2009 kl 15:02
  Permalink

  Jag hamnar alltid på den liberala sidan men man tycker ju att OM man är proffspolitiker kan man väl vara ärlig och hålla på partiets principer.
  De folkvalda är ju trots allt valda av oss demokratiskt och ska vara ett föredöme.
  Är det verkligen för mycket begärt i dag?

 • 28 mars 2009 kl 15:09
  Permalink

  Nej, föredömligt beteende är det minsta man ska kunna begära tycker jag. Man ska kunna stå för sig och vad man gjort, och tåla granskning i den position de ställer sig i. Jag tror att många av dem blir hemmablinda efter en tid, och tror att de kan göra som de vill, för att det är dem som bestämmer. Att makten ändå i slutändan på något sätt och vis ska utgå från folket, och att de endast är representanter, glöms dessvärre.

  Det brukar vara så att även jag håller mig till det liberala, kanske lite för mycket för vissa, men jag tycker att personlig frihet och eget bestämmande i de flesta fall ska vara absolut, och att stat och regering endast ska verka för att hålla grundläggande produkter och tjänster fungerande och tillgängliga.

  För att ett sådant system ska fungera fullgott behövs dock en väldigt informerad befolkning, något jag både hoppas och tror att exempelvis Sverige skulle kunna hantera. Men men, det gäller ju att vara realist också. :)

 • 29 mars 2009 kl 9:22
  Permalink

  Wanja-grejen är egentligen bara en bagatell i världsrymden. Idag är det största hotet att Alliansen mer och mer flörtar med Sverigedemokraterna. Samarbeten har redan genomförts och varken KD eller M vägrar utesluta ett samarbete. DET reagerar jag på.

  Girighet finns i alla läger, oavsett höger eller vänster. Det är mänskligt.

Kommentarer är stängd.