Komiskt ”trolleritrick”

När jag var liten (alltså förra årtusendet) såg jag en komiker i ett program – jag tror att det var Ulf Mörlings Varieté Ystad – och komikern gjorde ett ”trick” med sina fingrar där han fick fingrar att på ett magiskt sätt hoppa mellan sina händer och länka ihop sina fingrar. Detta samtidigt som han lallade något som lät ”da-da-daa-dat-da-da-da-daaaaaa”.

Jag tror han var med EN gång i svensk tv men han gjorde ett bestående intryck. Då och då får jag se någon lustigkurre som kommer fram till mig efter en show och visar detta.

Har letat febrilt efter en video på hans akt på YouTube och andra videoservrar men har inte hittat det.
Peter Olausson (ni vet; Författaren till superboken Faktoider) mailade mig en länk på en annan trollkarl (som är lite aktuell i dessa tider) som gör just detta ”tricket” så att ni kan få en idé:

Om någon till äventyrs vet vilken komiker jag syftar på (inte den tecknade komikern i klippet utan den riktiga) får du gärna berätta vem det är.

5 åsikt på “Komiskt ”trolleritrick”

  • 04 april 2009 kl 17:32
    Permalink

    Det torde ha tillräcklig verkshöjd att Art Metrano skulle kunna ha stämt Dirch Passer på 70- eller 80-talet. FG, däremot, blir nog mycket svårare, eftersom det i det senare fallet handlar om ”parodi”, även om det är på samma trötta FG-sätt som vanligt, dvs. att mer eller mindre bara referera till nåt (fast det är ovanligt fyndigt för att vara FG här då man lagt ihop två fenomen i ett).

    Så Metrano har nog inte mycket chans här, plus att jag anar att det finns ”prior art” på det här nånstans, nån gammal music hall-artist i England som gjorde det på 20-talet, eller liknande.

Kommentarer är stängd.