Intressant Systerobror Comedy i går

Intressant afton i går.

Systerobror Comedy drivs av den genomtrevliga komikern Marcus Palm och husera på just i närheten av KTH. Publiken är alltså unga människor som studerar.
MArcus fick förfrågan från en engelsktalande om han inte kunde fixa en kväll där bara engelsktalande komiker uppträdde. Eftersom det inte finns allt för mång komiker som klarar av att uppträda på engelska plockades en tvättäkta engelsman, James McKie, in samt kanadensaren Alex Lasarev. Då Marcus vet att jag jobbar mycket internationellt gick frågan till mig också.
När reklamen kom ut tände Magnus Betnér på idén. Färsk från att ha jobbat på comedyklubbar i New York i tre månader tillförde Magnus en viktig ingrediens: Publiktillströmning.
Det var packat med folk i lokalen men – hör och häpna – inte en person som INTE förstod svenska.

Så här står vi då och uppträder för en svensk publik på engelska… Det blev…lite konstigt men samtidigt ganska intressant.

nordvall
Publikbild från scenkanten. Här ser man också min magiske kollega Erik Nordvall i förgrunden underhålla gästerna med close-up magi

Efter Marcus inledning så var det dags för James. Egentligen är det inte snällt att slänga upp en rookie att starta kvällen men jag tyckte han klarade sig bra.

Direkt efter var det min tur och det gick väl helt ok i mina ögon. Jag är inte nöjd med varken scen, scenens placering och ljud och ljus på Systerobror men det är helt ok. Däremot svårare för de som står längst bak att se vad man gör i den avlånga lokalen.

Plötsligt kände jag mig gammal.
Gammal för den här publiken. En publik som är ung och som tycker program som Wipeout och Ballar Av Stål är det ”coolaste som finns”.
Här står jag i kostym och skjorta och är över 40 och de andra komikerna står i jeans och t-shirt. De är alla förvisso över 30 men lite ”ballare” och kör med  en hel del under bältet. Jag trixar och kör comedy som passar i en Disney-show. Klart att publiken var lite avvaktande. Men i slutet var det faktiskt tyst även på fyllbultarna längst bak i salen trots att referenser till Donny och Marie Osmond fullständigt sköt över huvudet på 99,9% av de närvarande…

Alex Lasarev är en kanadensare som sett liiite för mycket på Bill Hicks när det gäller humorstil, mikrofonföring, mimik, ljudeffekter etc.
Helt ok.

alex
Alex Lasarev på scen

Sedan Magnus. Gillar Magnus. Han kastar sig ut i helt otroliga saker som ingen anna nkan prata om. Hans religionsdel var helt lysande. Lustigt var att de som sorlade som mest längst bak i publiken för att de struntade i alla andra komiker och väntade på Betnér, av någon orsak fortsatte sorla när Magnus körde?

Kul kväll som blev synnerligen specíell.

En åsikt på “Intressant Systerobror Comedy i går

Kommentarer är stängd.