Randis miljondollartest utförs live

Ser att på TAM (The Amazing Meeteing) i Las Vegas senare i sommar (12 juli) kommer en dansk ”paranormalist” testas live av Banachek. Enligt uppgift ska hon göra en test med slagruta.

Intressant. Det hade varit kul att vara där.

Fast om hon misslyckas (vad tror ni oddsen är på det?) så ska det bli kul att höra alla hennes otroliga ursäkter hon kommer att ha. Alla som håller på med ”paranormal verksamhet” har, av någon orsak, en fantastisk förmåga att när de misslyckas komma med tusen och en bortförklaringar för varför det inte fungerade just den dagen.

Men det hade varit kul om hon lyckas eftersom hon inte bara får Randis miljon dollar. Hon får över 16 miljoner på ett bräde (mina 50 000:- jag satt upp kommer hon också få) och jag och alla skeptiker i världen kommer att vända på en femöring i sina åsikter. Jag kommer glädjas att  se att alla böcker och teorier om vetenskap kommer att måsta skrivas om. För det är ju så att alla mysterier som har fått en förklaring har aldrig haft en paranormal förklaring. 

Läs mera på randi.org

För den som är intresserad av hur en test med James Randi kan gå till så kan du här se ett test från 1980 då James Randi testade ett par slagrutemän och kvinnor i Australien.

2 åsikt på “Randis miljondollartest utförs live

  • 01 juni 2009 kl 5:52
    Permalink

    Mycket intressant video från Australien. Människor som tror på liknande saker som de tio som testas påstår sig göra det för att de fått detta bevisat för sig, men deras syn på bevis styrks ju ganska bra genom att se hur de reagerar på ”nya” bevis.

    Anledningen till att jag skriver ”nya” är att de garanterat missat förr, men antingen inte registrerat detta eller helt enkelt ljuger om det.

Kommentarer är stängd.