Michael Jacksons Magiska Patent

Titta 3:48 in i videon ovan så får du se Michael Jackson och hans dansare luta 45 grader ståendes på marken. Något jag faktiskt inte visste var att det var patetnterat av Michael Jackson trots att man ser effekten framföras hos många illusionister i många år.

Läs mer om detta patent på den amerikanska webbsidan iTricks.com där jag förövrigt rapporterar från norra Europa regelbundet.

5 åsikt på “Michael Jacksons Magiska Patent

 • 28 juni 2009 kl 20:18
  Permalink

  Patentet har nr 5255452 och kan hittas på http://www.google.com/patents. Under standardrubriken ”Prior Art” nämns lösningar för astronauter, men ”to the best of our knowledge and belief” är det de kommer med en genuint ny uppfinning.

 • 04 juli 2009 kl 0:32
  Permalink

  Bert Easley som hade en hel akt kring exakt den principen på 30- och 40-talet skulle nog varit förvånad över att hans akt skulle uppfinnas av Michael Jackson ett halvt sekel senare.

  Se: Genii, September 1981: ”The Leaning Tower of Easley”

 • 04 juli 2009 kl 11:18
  Permalink

  Precis, Tom. Men kan det vara så att han aldrig la in en förfrågan om patent för idén men det gjorde Jackson? Inte första gången en kreatör missar sina uppfinningar efter att någon annan tagit patentet mitt framför näsan på dem…

 • 04 juli 2009 kl 21:03
  Permalink

  Jo, det stämmer. Fast även om skillnaderna mellan europeiska och amerikanska patent är enorma, så finns fortfarande kravet att uppfinningen inte får vara känd sedan innan. Dvs, hade nån visat numret av Genii för amerikanska patentverket, skulle Jackson sannolikt blivit av med patentet.

Kommentarer är stängd.