Terminaler i Hallsberg, Elvis och ”Wallmans”

hallsbergI går var det enkel resa 25 mil i bil till Hallsberg, som ligger söder om Örebro.
En stor terminal skulle invigas och prominenta gäster var inbjudna till middag med underhållning och visning av lokalen.

Innan hade jag varit i mitt lager för att hämta upp två stora roadcases med en miniillusion och annan rekvisita som ska ner till Helsingborg och julshowen jag ska vara med i på Sundspärlan. Det visade sig att teknikföretaget som körde giget i Hallsberg var samma som kommer ratta ljud och ljus i Helsingborg. Snacka om att ta två flugor i en smäll.

Åter till Hallsberg; Efter soundcheck blev jag förevisad ett kontorsrum på övre våningen som jag skulle använda som loge. Det var ett sk ”Wallmansgäng” som också skulle underhålla på kvällen. Eftersom jag är bekant med Hasse Wallman (mest via Stallbröderna) skrattar jag lite när jag hör någon säga ”Wallmansgäng”. Det måste kännas kul att ha ett koncept uppkallat efter sig.

Hursom så kämpade dessa sångare på ordentligt med den samlade publiken. När folk kommer från olika platser och inte känner varandra är det sällan som publiken blir i ”party mode” på en gång. Det brukar krävas tid (och ett par glas vin) innan de får energi och inte ”vaktar” på varandra.

I detta fallet handlar det för mig om energi. När jag går upp på scenen använder jag då en lite ”farlig” teknik som där det handlar om att först ”sänka” mig under publikens nivå för att ta med mig dem upp i energi och tempo resten av showen och avslut tillsammans på topp.
För publiken är ju inte där för att se mig. De är ju där för att se lokalen och äta middag. All underhållning som sker är något de inte vet något om när de sätter sig och som på sätt och vis prånglas på dem.

För publiken i Hallsberg funkade min strategi perfekt. Det gick ganska fort innan man känner att publiken blir en enda ”massa” och man har kontroll på dem. När de gillar mig som person kan jag i stort sett göra vad som helst efter det. MEN det handlar om att jag måste göra bra show ändå. Det räcker inte med att de gillar mig.

Nåväl, jag lämnade Hallsberg relativt tidigt och var hemma före 01.00 på natten

5 åsikt på “Terminaler i Hallsberg, Elvis och ”Wallmans”

 • 16 oktober 2009 kl 9:19
  Permalink

  Bra tips du ger här John!! Kul att läsa.

  Din blogg borde läsas av alla artister och komiker.

  Vi som följer din blogg förstår också att du har BRA med gig!!

  Gött!!

  Lycka till

  Henrik

 • 22 oktober 2009 kl 17:10
  Permalink

  Visste inte att du var nästgårds (bor i Kumla).
  Tänkte bara höra om hur Elvis kom med in i bilden?

 • 22 oktober 2009 kl 19:27
  Permalink

  Det var en i Wallmans-gänget som klädde ut sig till Elvis och sjöng några Elvis-låtar. varje ”Wallmans-show” har någon typ av ”Elvis” i stort sett…

 • 22 oktober 2009 kl 23:39
  Permalink

  ahaa…
  Annars har min vän, som var på föreställningen, en hund som heter Elvis;)
  (Han var dock INTE där, hehe)

Kommentarer är stängd.