Channing Pollock – En mästertrollkarl

Tänkte börja det nya året med en klassiker.

Här kommer världens mest imiterade trollkarl: Channing Pollock!

När han slog igenom i slutet av 50-talet slog han magivärlden – och resten av showbizvärlden – med häpnad.

För det första var han en enormt stilig herre som var som klippt och skuren ur den perfekta genbanken. Så stilig att han senare – när han tjänat miljoner på sin akt – slutade framföra den och satsade på filmen.
Förutom detta var han en otroligt skicklig trollkarl.
Förutom detta var han unik och var den person som först började att trolla med duvor på detta sättet. Ett sätt som man även i dag kan se trollkarlar framföra på samma sätt (dock inte lika tekniskt briljant).
Den försvinnande duvburen i slutet blev hans signum och den som också kopierades av alla trollkarlar som trollade med duvor (mig inkluderad).

Tro mig, som gammal ”duvtrollkarl”, kan jag lova att tekniken som Channing framför i klippet ovan är fulländat.
Trots alla som velat bli lika skickliga duvmnanipulatörer har nagelfarit denna akt för att försöka bli så bra som Channing är det få som lyckats.
Enligt min uppfattning finns det bara en handfull som nästan är lika skickliga: Lance Burton, Shimada, Johnny Thompson. Alla dessa herrar har inspirerats av Channing och har även fått instruktioner från honom (lite osäker gällande Shimada dock).

Jag hade det stora nöjet att få träffa Channing vid ett tillfälle på 90-talet i Las Vegas. En otroligt ödmjuk man med en otrolig utstrålning.

Se och njut av perfektion!

3 åsikt på “Channing Pollock – En mästertrollkarl

  • 04 januari 2010 kl 8:29
    Permalink

    Markku Karvo inte att förglömma.

  • 04 januari 2010 kl 10:18
    Permalink

    Jo, Markku förvisso, men han har också en tendens till det där med att ”rycka fram duvor” som jag inte gillar. Han är absolut inte en Greg Frewin och han ligger helt klart just under de personer jag listade.

Kommentarer är stängd.