VINNARNA i TRICKS! dvd-tävling

Äntligen!

Det var inte lätt att hitta värdiga vinnare. Så många otroligt bra förslag på tävlingsfrågan ”Varför du gillar trolleri som underhållning.” Det var svårt. Så svårt att vi vid ett par tillfällen fick dra lott om det bästa förslaget.

Här är vinnarna sorterade efter de sociala medier tävlingen föregicks och med deras motivering.

FACEBOOK

JONAS LINDBLAD

”Trolleri är en typ av underhållning som jag finner väldigt roande, utmanande och magiskt. Oavsett vilken typ av person du är så finns det så gott som alltid något som tilltalar just dig. Trolleri väcker många känslor hos såväl barn som vuxna och lockar fram skratt och förundran. Just det ögonblick i ett trick då den magiska effekten äger rum är något alldeles speciellt. En obeskrivligt härlig känsla av häpnad. Att uppleva mirakel fascinerar alla människor. Trolleri sätter även igång ett kreativt tänkade, en strävan efter att förklara det oförklarliga.

Jag gillar trolleri som underhållning eftersom det går att uppleva på så många platser vid så olika tillfällen. Plötsligt händer det…”


BLOGGEN

PEKKA S

Trolleri är fantastisk underhållning av många skäl.

Publikens hjärnor sätts i arbete. Klurandet resulterar dock väldigt sällan i avslöjanden av magikerns knep. Därmed får man som tittare en ökad ödmjukhet inför sin förmåga att klura ut ”alla svaren”. Eftersom trolleriet (oftast) ändå presenteras som (ärlig) bluffmakeri inser man som tittare att ens personliga oförmåga att klura ut knepen inte behöver innebära att det är riktig ”magi” man beskådar. Denna ödmjukhet kan vara tillämpar även utanför magikerns arena när man stöter på astrologer, medium, kinesiologer, osv.

Utöver denna övning i kritiskt tänkande är trolleriet ofta väldigt underhållande pga överraskningsmomenten, humorn, publikinteraktionen och den förundran man känner inför illusionistens färdighet.

Trolleri passar dessutom gamla såväl som små, datatekniker som såväl som astrofysiker. Vi är alla lika lättlurade och förhoppningsvis lättroade :)


E-POST

ERIK ERIKSSON

Varför jag gillar Trolleri som underhållning! Trolleri är en konstart som får mig att glömma allt sunt förnuft för en stund och bara njuta av hur trollkarlen får mig att tro på allt han gör är på riktigt, Men jag vet att det bara är en illusion och undrar hur han kan lura mig så utan att jag kan märka att jag blir lurad. Det är bara underbart att kunna få tro på något som är osannolikt en stund och bara tro att det är på riktigt.


TWITTER

Ingen tävlade via Twitter (?)

MAGIC WORLD

PATRIK LUNDGREN

Magin för mig är bandet som skapas mellan åskådarna och mig själv. Med hjälp av mina tekniker bygger jag en bro som för dem över till ett drömmars land. Ett land där allt är möjligt, ett land där de får vara barn igen, ett land där magins under väckor känslor som aldrig tidigare känts. Magin existerar aldrig i mina händer, där återfinns endast tekniker som aldrig kan bli för perfekta. Ett oändligt hav av möjligheter att få människor att kunna må bättre, även om det endast är för en bråkdel av en sekund, är det som får mig att fortsätta att bli bättre och att hålla på med det vi alla kallar för, trolleri.

Vinnarna kommer kontaktas för att erhålla ångpostadress så kommer en signerad TRICKS-dvd så snart det går.
Grattis till alla vinnarna och tack för alla otroligt bra motivationer till varför trolleri är en bra underhållning.

Och för er som inte vann… DVD:n finns fortfarande att få tag i här

En åsikt på “VINNARNA i TRICKS! dvd-tävling

  • 24 februari 2010 kl 16:24
    Permalink

    Oooh, tackar ödmjukast! Ser fram emot att titta på detta med min 4-åriga son. Han fick en trollerilåda i julklapp som vi snart får börja öva med.

Kommentarer är stängd.