Skeptikerpodden sjösatt!

I går sjösattes ett projekt jag varit med och jobbat med ett tag som inte har med mitt vanliga jobb att göra, men som : Skeptikerpodden!
Jag, tillsammans med sju andra skeptiker, har startat en podcast.
Första programmet spelades in i söndags och släpptes i går:

I vårt premiäravsnitt förklarar vi vad vetenskaplig skepticism är för något och diskuterar folks reaktioner på uttrycket.
Vi diskuterar en nyhet om en ny människoart och några av bristerna i nyhetsrapporteringen kring detta.
Magikern Gaston intervjuas och han får förklara sin syn på skepticism.
En liten överraskning från James Randi lurar också i programmet.
Mycket nöje!

Du kan lyssna online här eller ladda ner en MP3-fil.
Vi håller på att lägga upp denna podcast på iTunes också. Kom med kommentarer och tipsa oss gärna. All info finns på www.skeptikerpodden.se

Här är förresten videon där James Randi önskar oss lycka till:

9 åsikt på “Skeptikerpodden sjösatt!

 • 30 mars 2010 kl 10:01
  Permalink

  Jag tycker det var ett bra första avsnitt, vore intressant att veta hur ofta ni planerar att göra flera, men det lär väl visa sig om inte annat. :)

 • 30 mars 2010 kl 11:01
  Permalink

  Vi får se. Vi hoppas på mellan en – fyra gånger i månaden. Vi gör allt på frivillig basis utan sponsorer och annat så mycket ska passa in med arbete och familj för åtta skeptiker….

 • 30 mars 2010 kl 11:05
  Permalink

  [kaltura-widget wid=”0_b5m8ejbf” size=”comments” /]

 • 05 april 2010 kl 21:30
  Permalink

  Grattis! Topp! Eftersom du känner till min inställning i ämnet förvånar det förstås inte dig att du får 5 av 5 poäng för detta! Informativt och underhållande!

 • 06 april 2010 kl 18:26
  Permalink

  Tack, Tom!
  Kul att höra!
  Hoppas se er snart.

 • 12 april 2010 kl 15:59
  Permalink

  Hej!

  Jag vill börja det här lilla inlägget med att presentera mig. Jag är en troende kristen kille i 25-årsåldern som är intresserad av allt som har med tro och religionsuppfattningar att göra. Redan nu lär nog en del av er rynka på näsan och bortfärda mig som en hjärntvättad idiot… Hur som helst så tycker jag ändå att det är intressant att lyssna på vad ni tror på och hur ni ser på saker och ting. Jag tycker att det är jättebra att människor som James Randi finns så att lurendrejare och manipulerare avslöjas. Jag anser att alla religioner och sekter tåls att testas, gärna med vetenskap och motargumentation. Jag hatar när människor utnyttjar andra människors tro för sin egen vinnings skull. Hur kan då jag vara en troende kristen, frågar ni er då? Jo, jag tror helt enkelt inte att allt det vi ser i dag, människor, djur, växter, alla ämnen och material utvecklades från i princip ingenting. Jag tror inte att en cell i havet kan bli allt som finns i dag. Jag är dock inte medlem i någon församling, inte ens i Svenska kyrkan.
  Ursäkta om det här inlägget blev långt.
  Jag tycker att skeptikerpodden var intressant och hoppas att ni fortsätter uppdatera den så ofta som möjligt.

 • 13 april 2010 kl 9:37
  Permalink

  Lennart: Ingen sund människa avfärdar en annan människa man aldrig träffat som en ”hjärntvättad idiot”.

  Att du är troende kristen och skeptiskt lagd är inget speciellt. Jag känner flera som är kristna skeptiker.
  Vi kommer förmodligen i framtiden att ha intervjuer med ett par av dem.

  Däremot har jag personligen svårt att förstå det då det måste vara en svår gräns att dra när vetenskap går över till något gudomligt. Var går gränsen?

  Att evolution är ett faktum är det få som betvivlar i dag. Att vi människor skulle vara designade visar på att den ”designern” inte riktigt hade koll i så fall, eftersom bara detta med att ”designa” kroppen så att man intar föda och syre i samma ”kanal” är ju en ganska dålig idé.

  Kul att du lyssnar på Skeptikerpodden. Jag hoppas speciellt att du lyssnar på Anders inslag om kreationism.

  Sedan kan jag rekommendera att du ser det här lilla klippet från Carl Sagan som förklarar det hela väldigt pedagogiskt.
  http://www.houdi.se/blog/?p=5370

Kommentarer är stängd.