En magisk och skeptisk stund med John Houdi

När jag gick ut grundskolan med högst mediokra betyg i slutet av 70-talet var det nog ingen (inte ens jag) som skulle tro att jag trettio år senare står och föreläser på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Inbjuden av föreningen Vetenskap och Folkbildning föreläste jag om skepticism och visade prov på trolleriknep som jag använder för att roa och trolleriknep som används för att lura folk att tro att paranormala fenomen existerar.

Ett hundratal åhörare hade trotsat isvindarna och bänkade sig i en och en halv timme för att lyssna på mitt dravel. Storartat av dem och jag tackar alla som kom av hela mitt hjärta.

Det roligaste var att efter 45 minuter reser sig en ung kvinna upp och smyger ut. Eftersom dörren är precis bredvid där jag står kan man inte undgå att säga något. Då visade det sig att hon var från Italien och hade inte ett hum om vad jag sa. Ändå stannade hon 45 minuter.
Storartat.

Som tack fick jag en t-shirt från VoF med texten ”Jag är skeptisk”.

Faktiskt likadan t-shirt Christer Fuglesang hade på sig på ISS senast det begav sig:

Måste säga att det var enormt roligt att föreläsa om skepticism och min syn på trolleri och charlataner. Hör av er om någon är intresserad av att se föredraget.
Have speach. Willing to travel.

3 åsikt på “En magisk och skeptisk stund med John Houdi

Kommentarer är stängd.