”- Ta en flaska till tuben hem”

Torsdagens gig var för blott 40 personer som jobbar med försäkringar för en bank. De hade festen på Bockholmen i Stocksund.

Ett härligt gäng som först dinerade i två små rum överst i restaurangens hus. När de inmundigade kaffe och avec var det dags för mig att kliva upp och göra mig klar i ett av de trånga rummen.

Det blev en mer close up-betonad show då de var så få och alla klämde in sig i det större av de två små rummen på övervåningen. Det var varmt och kvalmig luft.

Efter showen så packar jag ihop allt mitt i det lilla rummet, som också hade blivit en bar, med två tunnor fyllda med allsköns dryck.
En ung kille med backslick kommer in, ser mig och går fram till baren, tar en flaska vitt vin och sträcker den till mig med orden ” – Ta den här flaskan så du har till tuben hem”.
Sådana här gånger undrar man vad snubben tänker: Är han ärlig och vill bara tacka för showen genom att ge mig en flaska vitt standardvin, eller ser han ner på mig som någon gatugycklare på deken som gärna sätter i mig en flaska vitt på vägen hem  på tunnelbanan till den sunkiga lilla lägenhet i Fittja som han verkar tro jag bor i?
Jag hoppas innerligt att det var det första alternativet.

Det lustiga var att jag aldrig tidigare tagit T-bana till gig förrän veckan innan, då det var Stockhom maraton. Dessutom visste jag att jag två dagar senare skulle ta samma tunnelbana in från Solna till Kungsträdgården dagen då Kronprinsessan gifte sig…

Kände mig lite ”low life”…

Jag tackade och ställde tillbaka vinet i baren. Lite stoltet har man.

Hade kanske behållit den om det var en Chablis 1:er Cru i och för sig ….