Magiska Sade

Min fru har alltid gillat Sade och jag har väl slölyssnat och gillat henne. När min fru tyckte att jag skulle skaffa biljetter till Globen och Sades blidkade jag henne och beställde två på direkten. Tänkte inte så mycket mer på det då jag fokuserade mer på Roger Waters uppsättning av The Wall som skulle gå veckan innan.

Gick alltså dit med inga förhoppningar alls Tänkte ändå att ingen kan slå The Wall i show och när jag klev in på Globen så besannades mina fördomar: Tom stor scen och pyttesmå videoskärmar. Dessutom var förbandet, The Jolly Boys från Jamaica, allt annat än bra.

Men vad fel jag hade när showen väl satte igång!

Det här var utan tvivel den snyggaste show jag sett. En helt tom scen där skynken, som täckt halva scenen, försvinner i ett svep upp i taket precis som i Cirqu du Solielis Las Vegas show ”O” i början. Backline stiger upp från golvet och Sade själv kommer gående upp från en upplyst gång från under scenen.

Perfekt avvägt med video, ljus, ljud scenografi. Någon/några har verkligen tänkt till inför den här showen. Att hon sjunger som en gudinna och musikerna i bandet Sade (ja, jag lärde mig att Sade är ett band i går) var tajta och ruskigt bra.
Se klippet ovan för att få en idé. All scenografi du ser i klippet kommer från samma show.

Jag är förbaskat glad att jag gick.