Min årskrönika 2011

2011 – ÄNNU ETT ÅR…

…har gått. Kändes som det var bara någon månad sedan jag summerade 2010.

Här kommer några saker jag delar med mig av mitt 2011

ÅRETS RADIO

Gjorde en hel del radio i 2011:

VintersurrGert Fylking samtalade jag med i Radio 1 en timme

Fredrik Federleys program gästade jag också i Radio 1

Vintersurr – En egen timme i Radio 1 den 17 december

Skeptikerpodden, där jag var programledare, rullade som ”riktig radio” på lördag- och söndagsnätter i Radio 1 under hösten.

Magnus Betnér på Bandit gästade jag i augusti (se video)

Radio Voltaire gjorde också en längre intervju med mig

Förutom detta rullade ju Skeptikerpodden på som poddradio och vi vann Svenska Podradíopriset 2011 i två kategorier.

Skeptikerpodden fick även ett hedersomnämnande av Vetenskap och Folkbildning som årets folkbildare 2011.

Jag slutade som programledare i Skeptikerpodden i och med 2011 års sista avsnitt (avsnitt 69).

ÅRETS TV

SolsidanTV var det lite lugnare med:

Gjorde ett inhopp i tv-succén Solsidan som jobbig bröllopsfotograf.

Hjälpte Simon Thorell med sin högsta önskan att få stå på scen med mig i tv i programmet Kvällen är din.

Mina händer syntes i reklamfilmen för Postkodsmiljonären i reklamfilm som rullade i TV4 i oktober.

ÅRETS SHOWER

WigWamHar gjort en hel del roliga shower i år:

Allt från show inför Kungen och Drottningen och näringslivets toppar på Nalen till julshow i Norge med glamrockarna Wig Wam.

Förutom detta var jag konferencier på en internationell comedyshow i Finland och gjorde show inför fotbollsdigniteter på Grand Hotel och mycket, mycket, mycket mer.

Om du är intresserad av att följa mitt artistliv under 2011 så kan du kolla i min blogg där nästan allt står från shower jag gjort, mina tankar generellt och bilder från glamourösa filmpremiärer och liknade jag bevistat.

FÖRUTOM DETTA…

Buktala…deltog jag med ett trick i Trixiga trolleriboken, skrev en krönika om Uri Geller i tidningen SANS, bloggat på Humanistbloggen, skaffade en egen iPhone/iPad app.

Började ett videoprojekt för VMS under året. Dessutom har jag varit med varje lördag i tidningen UNT:s sportpanel (!) under året samt skrev en bok om buktaleri.

Hade vid årsskiftet drygt 3900 ”vänner” på Facebook och 2280 followers på Twitter som följde mitt år i sus och dus och i med och motgångar.

KORT SAGT…

Spamalot galapremiär…ett härlig och intressant år blev 2011 med många upplevelser.

2012 ser också ut att bli ett intressant år då jag aldrig varit så mycket förbokad något år tidigare som detta året. Ser dessutom fram emot att jobba två veckor på ett kryssningsfartyg utanför Spanien och Frankrike samt att till sommaren besöka Blackpool i magins namn.

Vi ses!

– John Houdi, 4 januari 2012


About John Houdi

Houdi, John (Erik John Scheel Houdi, f. Lindholm) 1964, Skellefteå, Stockholm, Djursholm, artist, medlem i Svensk Magisk Cirkel sedan 1976 och har erhålligt föreningens förtjänsttecken. När John var i tioårsåldern så hittade han på vinden en låda med lite trolleriapparater. När John var 11 år och kallade sig Mr Houdi stod han i timmar framför spegeln och tränade. "Ska man bli något, så måste man träna hårt", sa han redan då! Och att han skulle bli professionell trollkarl planerade han redan nu. John började snart nog tävla. Och 1978 blev han den förste svenske juniormästaren i trolleri. Våren 1979 blev han Svensk Juniormästare i scenmagi i Stockholm och på hösten Nordisk Juniormästare i Köpenhamn. Vid Nordiska Juniormästerskapen 1982 i Sandefjord vann John både close up, kortmagi och scenmagi samt den Nordiska trofén. Dessutom fick han fler poäng än någon av seniorerna! Och nu började det gå fort med karriären. TV-framträdanden, finalvinnare i "Vi som vill opp", trolleri inför kungen med familj på Sköldnora kungsgård och engagemang på Kanarieöarna. Idag är John Houdi en av Sveriges mest engagerade trolleriartister. Se även "Magiska personligheter". (Text av Christer Nilsson, Sveriges MagiArkiv)