Vid Zlatans massagebänk i Kiev

För tio år sedan undehöll jag Svenska Fotbollslandslaget på Grodan i Stockholm. Det var då jag tog upp Fredrik Ljungberg på scen och kände inte igen honom trots mohokanfrisyren…

Nu fick jag ett äresuppdrag av Svenska Fotbollsförbundet: Att flyga ner till Kiec i Ukraina och underhålla det Svenska Fotbollslandslaget på deras lediga dag under EM 2012.

Även om jag inte är fotbollsfan No. 1 kan man inte missa en sådan grej (och dessutom få betalt för det).

Jag och Thomas Lindfors på Sportivity (som ordnade detta) flög ner i ett specialchartrat flyg från Arlanda måndagen den 11 juni tillsammans med bland andra alla spelarfruar och flickväner.

I bussen mot hotellet med spelarfruarna. Peter var vår egna säkerhetsansvarige som berättade om riskerna i Kiev. Han följde oss hela tiden och värnade om våra (nåja; spelarfruarnas) säkerhet).

Väl i Kiev bussades jag, Thomas och spelarfruarna till hoteller som var bokat bara för oss. Inga andra gäster. Bara beställa vad man ville ha från restaurang eller barer. Najs!

Snabb dusch och sedan samling för att åka till fotbollsarenan där vi skulle se Sveriges första match i EM mot Ukraina.

Alla fruarna fick var sin spelartröja med sina respektives namn och nummer på ryggen. Jag och Thomas fick varsin med våra namn på (dock i storlek S vilket var lite väl snävt).

Vi fick åka så nära arenan som det gick och därifrån en kort promenad till våra platser. Och vilka kanonplatser vi fick!

Har aldrig varit på en fotbollsarena med över 64.000 personer och var mäkta imponerad av stämningen. Jag gick all in och var med på allt; tjoade, skrek, visslade, hoppade upp och ner, gjorde vågen.
Här ett kort klipp från inledningsshowen just innan spelarna kommer in på planen:

 Matchen gick ju sådär så det var väl inga uppspelta fruar och flickvänner direkt efter.

Efter matchen fick vi poliseskort ut ur arenan. Att gå runt med ett tjog tjejer som ser ut som fotomodeller trippandes på högklackat (!) i en full och uppspelt massa av Ukrainska fans var ju kanske inte en bra idé tyckte säkerhets-Peter. Bra, tyckte vi också som då kom ut och till bussen snabbt som attan:

Eskort ur arenan av lokala poliser i JÄTTESTORA och lustiga polishattar.

Dagen efter var det alltså landslagets lediga dag. Fruarna åkte på sightseeing i båt men jag och Thomas tog en egen sightseing i området vi bodde.

På eftermiddagen blev vi upplockade utanför hotellet för att ta oss till spelarhotellet, som låg ett par mil utanför Kiev i ett så kallat ”gated community”. En fantastisk anläggning.

På spelarhotellet hängde den tröjan i den storlek jag EGENTLIGEN skulle fått

Vi fick en guidad tur av Lasse från Svenska Fotbollsförbundet runt hotelle.

Spelarnas filmrum. Alla soffor är satta i cirkel efter genomgång på morgonen av Ukraina-matchen
I vinterträdgården hängde spelarnas tröjor. Tänkte på de grabbar och tjejer som skulle avundas att vara på denna plats nu.
Materialrummet. Vilken dröm det var för mig som liten grabb att gå runt och kolla i det här rummet…..

Mitt i rundturen gick vi till massagerummet och gick in. Alla stannade tvärt och jag kilade förbi. Inne på britsen satt Zlatan med en mobil och hade just fått massage. Han tittade upp och jag sa ”- Tjena” och Zlatan sa ”- Tjena” och nickade. Jag gick in och kollade runt. De andra stod som isstoder vid dörren. Jag tänkte, Vafasen, inte alltid man får chansen. Lite småprat och sedan vidare.

Nåväl, tisdagens lediga dag för spelarna såg ut så här:

Det var på middagen jag skulle underhålla. Efter att vi via tolk gjort soundcheck, ställt in ljus och flyttat bord i lokalen så kunde vi slappa en stund innan showtime.

Spelarna med sina respektive hade grillat ute och nu kom de in i rummet för att avnjuta dessert och se min show. När jag stod utanför kom Anders Svensson ner för trappan och började snacka. Han kom ihåg showen på Grodan för tio år sedan. Bra minne.

Själva showen var faktiskt en av de bättre jag gjort på länge (och jag har höga krav på mig själv). Det var ett nöje att se dessa spelare i landslagets shorts och T-shirts med sina fruar som var uppsminkade och hade långklänning. Vilken kontrast.

Men det BÄSTA var att se hur spelarna verkligen slappnade av och skrattade. De skrattade ordentligt. Mest åt att jag ansåg att fotboll är en lagsport så alla är lika värda så alla killar i rummet kallade jag för Peter Forsberg. Alla klarade det, utom Anders Svensson som sa ”Anders” på min fråga vad han hette. Rått garv från lagkamraterna.

Tror de behövde att skratta av sig. Kul att se t ex Zlatan med ett jätteleende från öra till öra. Har aldrig sett honom le tidigare. Han har ett JÄTTELEENDE, faktiskt, och jag överdriver inte att det går från öra till öra.

Blev till och med inapplåderad igen. Skulle köra 30 minuter men det blev till sist 55 minuter.

Christian ”Chippen” Wilhelmssons fru Oksana på scen med mig och Pontus Wernbloom i buktaleritricket

Nöjda åkte jag och Thomas tillbaka till hotellet i Kiev. Dagen efter var det hemfärd och vi landade i Sverige på eftermiddagen.

Nu gick det som det gick mot England och Sverige är ute ur EM. Jag hoppas att det bidrog till lite spelglädje att jag fick dem att skratta ett par dagar innan. Vem vet.

NOTERING: Klart som korvspad jag fick is i kroppen av att kliva in under Zlatans massage. Tänkte bara att man måste banne mig passa på. Säga vad man vill men Zlatan har en enorm utstrålning och man får respekt för honom.

 

En åsikt på “Vid Zlatans massagebänk i Kiev

Kommentarer är stängd.