En skeptisk Copperfield möter Uri Geller…

Min danske vän och kollega Henrik Christensen, hittade detta klippet med en ung David Copperfield då han möter Uri Geller i mitten av 1970-talet i en talkshow.

Copperfield behandlar Uri Geller som han borde bemötas; en trollkarlskollega.
Uri misslyckas givetvis i sitt trick då Copperfield inte signalerar något. Uris dåliga försöka att få träff ändå är lika mediokert då som i dag.

Copperfield, som kanske är 19 – 20 år gammal, visar ypperligt bra attityd och behandlar Uri Geller på ett bra sätt. Imponerande.

Det skrämmande är att det finns så många även i dag som tror att Uri Geller är äkta vara. Otroligt.

2 åsikt på “En skeptisk Copperfield möter Uri Geller…

 • 19 januari 2013 kl 16:51
  Permalink

  Tjena John Kan/vet du hur man gör det tricket med att rita av vad någon ritat? (dum fråga kanske)

  Konstigt Uri inte körde med att en cirkel är ju en bokstav, o…

 • 20 januari 2013 kl 11:56
  Permalink

  Den metod som Geller oftast använder sig av är en peak. Att han helt enkelt tittar på vad personen ritar samtidigt som han ”tittar åt ett annat håll”. Se https://www.youtube.com/watch?v=gJceUt59zn0

  I detta fallet tror jag att han bara chansade. Han instruerar Copperfield att rita något enkelt. När Copperfield kommer tillbaka och Geller ställer frågor titar han på Copperfields händer för att se, som kan hända, att personen omedvetet ”ritar” objektet i luften.
  Sedan gäller, som alltid, att vara svävande så att det passar in på nästan allt. var också förvånad att Geller inte högg att en cirkel ser ut som bokstaven ”O”. Hade han gjort det hade ju alla som tror på Geller sett det hela som en träff och ”bevis”…

Kommentarer är stängd.