Varför jag inte gillar lurendrejare

Har fått en del kommentarer och mail gällande vad jag tyckte om medier och annat patrask som lurar folk (som jag skrev om i en tidigare postning – se t ex postningen ”21:00 i går”) .

Här är en video, en gammal sådan men alltid aktuell, med James Randi där han avslöjar dels skojaren Uri Geller (som nu är större än någonsin) och dels en frikyrkopastor, Peter Popoff i USA (som nu har återkommit efter 15 år och gör… .samma sak..).
Popoff kommer i slutet av klippet och är ett av de vidrigaste man kan se när det gäller charlataner, och då har ändå James Randi klippt ihop klippet till Popoffs fördel!

Filmen är 14 minuter lång men jag uppmanar att se den för det är det värt.
 

Det är sådana här personer som jag absolut inte gillar.

De som med uppsåt försöker lura sina medmänniskor för sin egen eller annans vinning och deras offer finns runt varje gathörn i massor.
Och – i Uri Gellers fall – ”fungerar” inte deras ”krafter” när de sätts under kontroll (som i Johnny Carson show).

Notera att dessa offer inte är idioter eller dumma i huvudet, utan de är just offer för synnerligen väl utförda lurendrejerier.

Tyvärr finns lurendrejare i massor av olika skepnader överallt där de är redo att lura folk vare sig det gäller religiösa fanatiker (som i detta fallet) eller medier som har ”kontakt med de döda”, folk som ställer horoskop, folk som kan berätta väderleken genom att kolla i en fiskmage, spådom, homeopati och annat kvacksalveri.

Är det inte snart dags att vi stoppar alla dessa svindlare?

Med detta tar jag helg och umgås med familjen.

På måndag ska jag göra en redan slutsåld show på Intiman i Stockholm med mina vänner i Stallbröderna. Mer om det senare.

2 åsikt på “Varför jag inte gillar lurendrejare

  • 19 april 2008 kl 16:45
    Permalink

    Peter Popoff…skrämmande och otäckt…och mer och mer folk börjat tro på övernaturliga fenomen…Tv sänder program om healing, övernaturligt, prata med dom döda och tidningar med alla spåkärringar som typ Saida Andersson sierskor….NEJ SÄTT STOPP FÖR DOM

  • 19 april 2008 kl 17:35
    Permalink

    Titta på TV4:as programtablå så finner vi Det okända ett program med människor som påstår sig höra döda människor som pratar till dem. Ingen vidare moral hos en kanal som exploaterar människor som har sådan vriden verklighetsuppfattning att de tror att de hör röster från de döda. Eller så är det så att de som påstår sig höra, inte hör utan ljuger, men lika illa är det.

Kommentarer är stängd.