Logistikdag

I går var det viktigt med logistiken.

Två gigg: Ett i Stockholm och ett i Malmö.

Åkte ner till Cirkus i Stockholm mitt på dagen. En snabb soundcheck klockan 14:20 på Cirkusinför eftermiddagens gigg för Länsförsäkringar.
Robban från Treat var tekniker och tillsammans med monitortekniker Matte var det en barnlek. Jag behövde inte ens ändra höjden på mikrofonstativet. Nu hade vi ju turnerat med Stjärnklart innan så de ”kan” mig.

Direkt efter soundcheck tog jag bilen och åkte till Bromma flygplats där jag parkerade den för att sedan ta en taxi tillbaka till Cirkus.

Idén med detta var att jag kommer ha bråttom efter mitt inslag på Cirkus så dealen var att arrangören ska ha en taxi väntande så jag kan gå direkt ut från scen, in i taxin som sedan – i rusningstrafik – kan köra mig ut till Bromma flygplats utan att jag behöver försöka hitta en parkeringsplats.

Smart visade det sig.

Väl tillbaka på Cirkus hade konferensen startat.

{vidavee id=”8531″ w=”400″ }

Tyvärr drog talaren före mig – rikspolischefen – ut nästan 20 minuter över sin tid, vilket gjorde det hela lite stressat.
Väl på scen var allt en dröm. Cirkus är en fantastisk arena och de 1100 personerna hade en kul stund om man lyssnade på skratten och applåderna.

Jag njöt!

Nåväl, av scen och sedan ut till min taxi som ….. Nej, ingen taxi stod där!

Arrangören hade förbeställt men ingen bil syntes. Hon ringde taxiföretaget och det visade sig att de bommat körningen eftersom föraren inte hittade till Cirkus på Djurgården. Nu snackar vi Taxi Stockholm och ingen ”Bingo Berra-taxi”.

Nåväl, ny taxi beställd och kom sedan efter tio minuter. Nu var klockan just över fem och mitt flyg gick från Bromma 18.15.

När vi svängde ut på Strandvägen blev det… still. Allt stod still eller kröp med myrsteg.
Till slut kunde taxichauffören åka upp Styrmansgatan och sedan knaggla sig igenom smågator i hög fart och tro det eller ej: Jag hann!

Stod i incheckningskön till Malmö Aviation klockan 17:48.

Hade aldrig hunnit om jag var tvungen att försöka hitta en parkeringsplats för bilen.

När jag väl landat i Malmö stod en taxi och väntade för att köra ut mig till Järavallen vid Barsebäcks golfklubb.
Men… Nu visade det sig att han inte hade en susning var ens Barsebäck låg och han hittade inte på GPS:en.
Nu snackar vi Taxi Skåne och inte någon ”Bingo Berra-taxi”.

Till slut kom jag i alla fall fram till showplatsen 20:10 just när middagen startat för deltagarna i SAS Masters.
Fredrik Nilsmark som är boss på Masters välkomnade med en stor kram.

Till rummet och ”mumma sig”.

Showtime vid 22.00 inför 99% män som under dagen haft clinic med Catrine Nilsmark samt lyssnat på Fredrik Lindströms föredrag. Dessutom hade de gått 18 hål i värmen så nu satt de här, rödbrända i pallet och drack isvatten (eftersom de skulle ta bilen hem).

Ingen lätt match att få upp energi på folk som haft en sådan hektisk dag och önskar bara att de fick sitt eventuella pris så att de kan åka hem och sova.Så här såg showlokalen ut just innan jag gick på. Nilsmark på scen och min tekniker Hasse Holm rattar ljud och ljus.

Blev en kul show trots allt. Satt kvar och surrade med Masters-folket en stund innan jag gick och la mig.